Убийте в собі поганого стоматолога

Безглуздих лікарських помилок припускаються погані стоматологи. Які живуть у своєму похмурому і непривітному світі, повному нестерильних інструментів і куплених у переході ліцензій, куди акуратному і відповідальному лікареві потрапити складніше, ніж звичайному підліткові в Нарнію. Тому коли я сам припустився такої помилки, то був украй здивований і засмучений. Щоб невдача не повторилася, я зібрав у кулак усю мужність і відшукав поганого стоматолога в самому собі. І заразом виділив п’ять орієнтирів, за якими і ви можете знайти в чертогах розуму цього мерзотника і, по можливості, знешкодити.

Я не ідеальний. Навіть не близький до ідеалу. Незважаючи на усі мої зусилля, часом я оцінюю себе вкрай невисоко. Часом я можу дійсно сильно помилитися.

На щорічному обстеженні пацієнта я перевіряю рентгенівський знімок і бачу, що ясна опустилися і проглядається край коронки. Я звірився із записами, і зрозумів, що я сам поставив цю коронку рік тому.

Що сталося? Я ж акуратно знімаю відбитки і знімаю їх ще раз, якщо це необхідно. Я ж роблю рентгенівський знімок прикусу при останньому візиті, щоб до того, як використати постійний цемент, переконатися, що коронка повністю припасована.

Це бентежить. Я виявив, що є безліч причин, чому хороші стоматологи можуть погано робити свою роботу. Зрозуміло, ніхто не ідеальний. Але якби ми могли вивчити, чому ми не ідеальні, ми змогли б зменшити число наших провалів.

Отже, 5 причин, які, на мою думку, ведуть до поганої стоматології.

№ 1. Поспіх

Ти біжиш за пацієнтом, тебе чекає ще один терміновий пацієнт, а менеджер на ресепшені каже тобі, що інший стоматолог хоче негайно поговорити з тобою.

Сказати, що стоматологія може стати причиною стресу – означає обійтися дуже м’яким формулюванням. Часом ми абсолютно переобтяжені роботою. Деякі люди можуть добре справлятися із стресом і як і раніше демонструвати дуже високі результати. Але я знаю – мене поспіх приведе тільки до помилок.

Якщо ви вже не вперше виявляєте себе в такій ситуації, настав час серйозної розмови з офіс-менеджером або з тим, хто відповідає у вашій організації за запис пацієнтів. У вас завжди будуть метушливі дні, але ефективне планування дозволить мінімізувати такі моменти.

№ 2. Бажання подобатися пацієнтові

Для мене це найсерйозніша проблема. Часом мої пацієнти хочуть, щоб робота була зроблена швидше або дешевше або просто мають безпричинні завищені очікування. У моєму бажанні зробити пацієнтів щасливими я можу поступитися своїми стандартами лікування.

Я можу пропустити якийсь етап, бо вони хочуть, щоб ми швидше закінчили. Я беруся за видалення, яке міг би направити щелепно-лицьовому хірургу, бо пацієнт хоче зберегти гроші. Раз у раз я маю справу з пацієнтами, які намагаються винайти стоматологічні процедури, які просто не існують у природі, щоб наполягти на своєму. Я ціную їх креативність, але вигадані маніпуляції не існують не просто так.

Якщо ви дозволите пацієнтові диктувати якість і швидкість вашого лікування, ви можете наблизитися до катастрофи. Повірте, ви не ніколи не захочете опинитися за ситуації, коли вам доведеться вимовити: «Я ж вам казав…»

Позначте межі. Я зазвичай кажу речі, на кшталт: «Пробачте, але ми маємо бути упевненими, що надаємо вам усю необхідну допомогу…» Знайдіть фрази, які допоможуть вам упевнено відстоювати свою позицію.

№ 3. Лінь

Річ, яку найскладніше визнати, чи не так? На щастя, я ловлю себе на ледачих думках і негайно змінюю свою поведінку.

Неважливо, втомилися ви чи занудьгували – якщо ви дозволили ліні впливати на ваші рішення, це тільки додасть вам роботи надалі. Я домовився зі своєю командою робити перерви, щоб подрімати. Серйозно. Краще я посплю 15 хвилин і бадьоро почуватиму себе решту дня, ніж проведу весь цей час на ногах з туманом у голові. Я сідаю, притуляюся до спинки стільця, закриваю очі та ставлю будильник на 20 хвилин вперед. Коли я прокидаюся, я як новенький.

№ 4. Ощадливість

Усі ми любимо заощаджувати. Іноді це стоматологічні матеріали, які так само добрі, як матеріали популярних брендів, але дешевше. Я вважаю, немає нічого негожого в тому, щоб випробувати такий продукт. Але в інших випадках буває так, що разом зі зниженням ціни приходить і відчутна втрата якості.

Зрозуміло, ми всі погодимося з тим, що ніхто не хоче жертвувати якістю заради економії. Але втрата якості не завжди проявляється відразу. Може знадобитися рік або більше, щоб дізнатися, що придбаний вами матеріал – барахло. Отже, якщо під час закупівлі ви торгуєтеся з метою придбати більш бюджетні матеріали, виявіть обережність.

Якщо торговий представник намагається умовити вас спробувати новий продукт, вимагайте зразок. Випробуйте його, перш ніж вкладати гроші. Запитайте ваших колег, що використовують вони. Їх досвід допоможе вам уникнути багатьох неприємностей. В іншому випадку – у вас з’явиться зайвий клопіт.

№ 5. Брак знань

Часом ми проводимо процедури певним способом і використовуємо певний матеріал, бо нам так комфортно. Раніше я препарував під коронку з уступом у 2 міліметри і майже на міліметр нижче за край ясен. Чому? Я б не зміг вам відповісти. Я просто вважав, що це має робитися саме так. Я перестарався з препаруванням і поставив під загрозу біологічну ширину. Незважаючи на мою чудову освіту в стоматологічній школі і ординатуру, я просто мав неправильне уявлення щодо цього.

Поговоріть з наставниками про вашу роботу. Якщо ви зазнаєте труднощів у певних процедурах, поговоріть про це з колегами чи друзями. Завжди можна знайти прекрасні лекції і семінари, на яких ви не лише зможете заглибитися в тему, але і докладно поспілкуватися з колегами.

Джерело: www.thecuriousdentist.com

Попередня стаття

Час або якість?

У будь-якій сфері людської діяльності, у будь-якому технологічному процесі присутнє таке поняття як «людський фактор», тобто факт людської помилки. Цей ... Читати далі

Наступна стаття

Навіщо людині кутні зуби?

Яка функція кутніх зубів? – Щоб подрібнювати, пережовувати їжу, (передніх, або ж фронтальних – щоб відкушувати її). Усе правильно, але ... Читати далі