Емоційний стан мами впливає на зуби дитини

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_52

Дослідники з американського Університету Кейс Вестерн Резерв, пришли до висновку, що емоційний настрій мами в перші роки життя дитини впливає на здоров’я її ротової порожнини в подальші роки.

Виявляється, для захисту від захворювань порожнини рота дітям потрібні не лише регулярне чищення зубів і полоскання рота. Дуже важливо, щоб у мами частіше був гарний настрій.

Фахівці роками спостерігали за здоров’ям 224 дітей, які із самого свого народження стали учасниками медичного дослідження. Дослідники тривалий час накопичували інформацію про здоров’я і життя малюків (скільки зубів в однорічної дитини, перенесені захворювання і так далі), а також їхніх мам. Збиралися основні відомості, коли дітям виповнювалося 4, 8 і 14 років.

Рівень захворювань ротової порожнини і зубів у дітей оцінювався за ступенем поширення карієсу, за кількістю запломбованих зубів, а також за рівнем зубного нальоту, що є показником поганої гігієни. Мами досліджуваних дітей заповнювали детальні анкети про те, які заходи профілактики вони вживають для захисту зубів дитини – від добової кількості полоскань і чищень зубів до частоти профілактичних візитів до стоматологів і кількості вживання солодощів.

Виявилося, що регулярне чищення і полоскання зубів, а також наявність надійної медичної страховки не завжди захищає дитину від виникнення карієсу. Встановлено, якщо мама дитини має хороше психічне здоров’я, то в підлітка спостерігається істотно нижча кількість стоматологічних проблем у порівнянні з іншими його однолітками.

Попередня стаття

Чи потрібно чистити зуби дітям?

Беззуба дитяча посмішка радує і розчулює родичів зовсім недовго, у віці 6-8 місяців прорізується перший зубик. Чи чистити перші зубки? ... Читати далі

Наступна стаття

Зубні щітки для дітей

Не так давно майже всі зубні щітки, що призначалися для дітей, були зменшеними копіями зубних щіток для дорослих. Але такою ... Читати далі