Родзинки збережуть зуби

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_46

Американські вчені рекомендують підсолоджувати їжу родзинками – вони, на відміну від звичайного цукру, не сприяють розвитку карієсу і не шкодять зубам.

У дослідженні американських фахівців взяли участь діти віком 7-11 років. Їм запропонували спробувати кілька різновидів пластівців з родзинками: із замінником цукру, з цукром і без цукру. Потім у дітей виміряли рівень кислотності в порожнині рота. Усі запропоновані продукти, окрім тих, що містили замінник цукру, сприяли виникненню впродовж 30 хвилин кислоти на зубах. Але досягти критичного рівня вмісту кислоти не дозволили родзинки.

Родзинки, за словами вчених, не містять у своєму складі небезпечних цукрів, які так люблять мікроорганізми, що мешкають у ротовій порожнині і виробляють небезпечні кислоти для зубної емалі. До того ж, природні інгредієнти родзинок сповільнюють зростання колоній небезпечних бактерій і оберігають не лише від карієсу, але і від захворювань ясен.

Лікарі-стоматологи радять додавати родзинки в продукти із зернових, приготовані для дітей. Родзинки дадуть можливість не підсолоджувати каші і вживати пластівці без цукру, що дозволить зберегти здоров’я зубів на довгий час.

Попередня стаття

Про важливість профілактичних оглядів у стоматолога

Молочним зубам потрібний ще більший догляд, ніж постійним, адже внаслідок низької мінералізації дентину і емалі, вони схильні до карієсу більше, ... Читати далі

Наступна стаття

Чи потрібно чистити зуби дітям?

Беззуба дитяча посмішка радує і розчулює родичів зовсім недовго, у віці 6-8 місяців прорізується перший зубик. Чи чистити перші зубки? ... Читати далі