Що треба знати про здоров’я дитячих зубів

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_36

Стоматологічні проблеми в дітей протікають абсолютно інакше, ніж у дорослих. Неодмінно треба пам’ятати про зв’язок зубних захворювань з процесами росту і розвитку дитини.

Багато батьків вважають, що молочні зуби – це тимчасові зуби і тому їм не потрібно приділяти багато уваги: не треба їх чистити, не обов’язково лікувати. Але це, на жаль, призводить до розвитку різних стоматологічних захворювань. Адже молочні дитячі зуби вражає не лише карієс, але також пульпіт, періодонтит – запалення тканин, що оточують зуб. Треба враховувати, що в дитини процеси йдуть набагато швидше, ніж у дорослого. Структура молочного зуба дещо відрізняється від постійного зуба і тому запальні процеси розвиваються дуже швидко.

У дітей часто буває карієс, який розвивається дуже швидко, і при цьому вражаються не лише молочні зуби, але і постійні, які ще знаходяться в щелепі.

Нині виникає дуже багато проблем з прикусом.

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_37

Патологія прикусу може виступати не лише як спадкове захворювання, але і як набуте. Скажімо, раннє видалення молочного зуба – якщо батьки не лікували молочний зуб, вважаючи, що цього робити не потрібно. Довелося видалити молочний зуб, внаслідок чого сталася деформація щелепи – і постійному зубу часто бракує для прорізування місця. Утворюється скупченість зубів. Потім, вже в дорослому віці, у пацієнта виникає маса проблем.

Виходячи з вище сказаного слід зауважити, що молочні зуби можна і треба лікувати. Їх обов’язково потрібно зберегти здоровими до того часу, коли почнуть прорізуватися постійні зуби.

Попередня стаття

Стоматит у дитини

Стоматит - це запалення слизової оболонки ротової порожнини. Причини стоматиту в дітей можуть бути різними. Запалення слизової оболонки рота в ... Читати далі

Наступна стаття

Карієс молочних зубів

Карієс молочних зубів - це патологічний процес, який являє собою демінералізацію, а потім руйнування твердих тканин зуба, і проявляється після ... Читати далі