Вживання помірної кількості омега-3 жирних кислот, що зазвичай зустрічаються в таких продуктах, як лосось та інші жирні сорти морської риби допомагає запобігти захворюванню ясен і ефективні при лікуванні пародонтита. Крім того, джерелами омега-3 жирних кислот є сардини, макрель, меч-риба, волоські горіхи і насіння льону.
Дослідники розділили майже 9200 людей у віці 20 років і старше на три групи залежно від їх споживання омега-3 жирних кислот. Стоматологічні тести показали, що в учасників, які споживають омега-3 жирні кислоти, вірогідність захворювання ясен зменшується на 23-30 відсотків.
Дослідники точно не визначили, скільки риб’ячого жиру необхідно вживати. Але дотримання загальноприйнятих принципів, які рекомендують їсти жирну морську рибу принаймні 2 рази на тиждень, дуже корисне не лише для профілактики захворювань ясен, але і для загального стану здоров’я. Крім того, перевагою споживання омега-3 жирних кислот є зниження ризику серцевих нападів та інсульту.