Вітаміни для здоров’я ясен

%d1%82%d0%b5%d1%80-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%82_33

Для здорових ясен характерне світле забарвлення, вони гладкі на дотик, не чутливі до харчових продуктів і не кровоточать при чищенні зубів зубною щіткою, ниткою чи вживанні їжі.

Стоматологи рекомендують вживати вітаміни для здоров’я ясен. Їх антиоксидантні властивості відновлюють тканини ясен і тим самим запобігають появі кровотечі.

Вітамін С

Наш організм потребує вітамін С для зміцнення імунної системи. Цей вітамін також захищає ясна від кровотечі, при цьому запобігаючи їх захворюванням – пародонтиту, гінгівіту. Вітамін С за своєю природою є антиоксидантом, він зберігає сполучну тканину, тим самим сприяючи регенерації кістки. Тому необхідно прагнути включати у свій раціон продукти багаті на цей вітамін. Прекрасними джерелами вітаміну С є: ягоди, цитрусові фрукти, брокколі, брюссельська капуста, виноград і т. д.

Вітамін D

Основним джерелом вітаміну D вважається ранкове сонячне світло. Наш організм синтезує цей вітамін, коли шкіра вступає в контакт із сонячним промінням. Однією з найважливіших функцій вітаміну D є правильне використання кальцію в організмі. Кальцій, як відомо, утримує наші зуби і кістки в здоровому стані. Таким чином, його дефіцит може викликати проблеми з яснами, які можуть надалі призвести до втрати зубів. Тому необхідно підтримувати відповідний рівень вітаміну D і кальцію в організмі. Окрім сонячних ванн, рекомендується приймати такі продукти харчування, як йогурти, молоко, сир, а також яйця і рибу.

Вітамін Е

Вітамін Е широко використовується в стоматологічній практиці. Багато вітаміну міститься в риб’ячому жирі (більш докладно про риб’ячий жир читайте в наступному розділі).

Разом з перерахованими вітамінами, для здоров’я ясен важливі вітамін К, коензім 10, фолієва кислота і мінерали. Усі вони попереджають захворювання ясен і сприяють їх загоєнню.

Попередня стаття

Профілактика захворювань пародонта

Так виглядають здорові ясна Для профілактики гінгівіту і пародонтита необхідні усунення і попередження накопичення зубного нальоту, ... Читати далі

Наступна стаття

Риб'ячий жир допомагає боротися із захворюваннями ясен

Вживання помірної кількості омега-3 жирних кислот, що зазвичай зустрічаються в таких продуктах, як лосось та інші жирні сорти морської риби ... Читати далі