Солодощі псують зуби

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_44

Ні для кого не секрет, що проблеми із зубами викликані, передусім, неправильним харчуванням. У наших прабатьків карієсу не було. Карієс вважався ознакою достатку, тому якщо і був, то тільки в представників заможних верств населення.

Найсолодше, що вживали наші предки, які мешкали в селах – парений гарбуз взимку і ягоди влітку. Тому і зуби в них були здоровими.

Що ж, потрібно зовсім відмовитися від солодкого? Адже сьогодні солодощі вживає абсолютна більшість людей. При цьому булочки і тістечка, цукерки і печиво ми найчастіше їмо не в якості десерту і невеликими порціями, а в якості “перекусів” – і це завдає зубам серйозної шкоди.

Від захворювань зубів найчастіше страждають діти, які дуже люблять солодке. Дитина щодня споживає цукор, що негативно впливає на її зуби і сприяє розвитку карієсу.

Якщо повністю відмовитися від солодкого неможливо, то необхідно знати, як зменшити шкоду. Слід пам’ятати, що деякі види солодощів можуть значно псувати зуби. До таких харчових продуктів відносяться іриски і жувальні цукерки. Вони тривалий час знаходяться в порожнині рота, негативно впливаючи на зуби. Тому медики рекомендують вживати ті продукти, які легко розчиняються в порожнині рота.

Солодощі краще всього їсти 1 раз на добу, причому в якості десерту після звичайного прийому їжі. Якщо є можливість, то після вживання солодкого необхідно почистити зуби чи добре прополоскати рота.

Попередня стаття

Профілактика захворювань молочних зубів

Міцні і здорові молочні зуби - один з найважливіших чинників правильного формування організму дитини. Здорові молочні зуби допоможуть малюкові навчитися ... Читати далі

Наступна стаття

Про важливість профілактичних оглядів у стоматолога

Молочним зубам потрібний ще більший догляд, ніж постійним, адже внаслідок низької мінералізації дентину і емалі, вони схильні до карієсу більше, ... Читати далі