Триместри вагітності за тижнями

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_3

У кожної вагітної жінки з’являється безліч питань: “Який зараз мій малюк? Як він розвивається, що відчуває, що йому шкідливе, що корисне?” Тому кожній жінці про весь цей процес необхідно мати хоч якесь уявлення.

Якщо розглядати вагітність за тижнями від моменту зачаття до пологів – вона триває приблизно 40 тижнів. За цей період часу в організмі вагітної жінки відбувається маса дивовижних змін, а крихітне диво, яке після зачаття складається всього з кількох клітинок, перетворюється на малюка.

У першу чергу поговоримо, що означають триместри вагітності за тижнями. Три триместри – це 3 стадії, через які проходить жінка під час вагітності.

Перший триместр проходить з 1 по 12 тиждень. Саме в ці перші тижні всередині жінки формується малюк. Щоб дитина народилося здоровою, рекомендується з перших тижнів вагітності приймати комплекс вітамінів і мікроелементів. Окрім цього, у перші тижні вагітності особливо важливо не вживати ніяких лікарських препаратів і спиртних напоїв. Безумовно, це відноситься до всіх 9 місяців вагітності.

Другий триместр триває з 13 по 26 тиждень. Цей період вагітності вважається для жінки найкомфортнішим з трьох. У цей час організм мами звикає до змін, що відбуваються в ньому. Зникають деякі симптоми вагітності, такі як втома, нудота, ранкове погіршення здоров’я. Вже можна визначити стать дитини. У цей час відчувається серцебиття  малюка і видно живіт у вагітної.

Третій триместр вагітності триває з 27 по 40 тиждень. Жінки починають набирати у вазі. Через живіт, що збільшився, вагітна на цій стадії може відчути дискомфорт під час сну і деяку незграбність. В останні тижні жінка тільки і думає про наближення пологів  і мріє побачити свою крихітку.

Вашій увазі представляємо схематичну таблицю:

"Триместри вагітності за тижнями"
“Триместри вагітності за тижнями”

Можна сказати, що вагітність на будь-якій стадії – це одночасно і прекрасний, і проблематичний час. Але усвідомлення жінки, що в неї скоро буде малюк, дає їй можливість гідно пройти через всі перешкоди і труднощі.

Жінка, коли родить, терпить скорботу, бо прийшла година її; коли ж породила дитя, вже не пам’ятає скорботи від радости, тому що народилася людина на світ. (Євангеліє від Іоанна 16:21)

Попередня стаття

Гігієна порожнини рота підвищує шанси завагітніти

Австралійські вчені стверджують, що існує зв'язок між станом зубів жінки і її фертильністю (здатністю до відтворення потомства). Дослідження медиків показали, ... Читати далі

Наступна стаття

Гельмінти при вагітності

Вагітні жінки, як правило, з особливою увагою ставляться до власного здоров'я. Адже від здоров'я мами залежить благополучне протікання вагітності і ... Читати далі