Художня реставрація зубів

Тривалий час у людей з різних причин не було можливості відновлювати втрачену форму і колір своїх зубів, без застосування протезування.

Художня реставрація зубів – це технологія, яка використовуючи різні штучні матеріали, відновлює анатомічну форму природного зуба шляхом наслідування зубних тканин. Сучасна реставрація містить ряд методик, які створюють бездоганну посмішку, відновлюючи красу зубів.

Художня реставрація зубів, як правило, спрямована як на корекцію вроджених патологій зовнішнього вигляду зубів і їх розташування, так і на усунення результатів життєдіяльності (вікове стирання, травми, набуті стійкі зміни кольору). Дуже важливий загальний стан організму – на якості зубів можуть відбитися захворювання крові, порушення функції шлунково-кишкового тракту, безконтрольний прийом лікарських препаратів.

Завдяки косметичній реставрації можна повернути первинний блиск, білизну зубів і неповторність їх форми.

Естетична реставрація дозволяє:

  • усунути сліди карієсу і відтворити складну анатомічну форму;
  • заховати дефекти емалі;
  • повернути втрачений внаслідок травми або сколювання зуб, відновивши його первинний блиск, колір і неповторність форми;

  • закрити міжзубні щілини;

  • вирівняти положення зуба в зубному ряду.

Для художньої реставрації зубів використовуються фотополімерні пломбувальні матеріали.

Після проведення художньої реставрації зуби набувають природний здоровий блиск і нічим не відрізняються від сусідніх натуральних зубів. Завдяки цій процедурі відновлюються зруйновані коронкові частини зубів і відмінно вирішуються проблеми деформацій і сколювань.

Художня реставрація зубів дає можливість відновити природну форму зубів, їх функціональні можливості і колір, при цьому, як правило, зуби залишаються живими, зберігаючи свої властивості і природну структуру. Косметична реставрація зубів не лише відновить зубний ряд, але і допоможе уникнути видимих ознак старіння.

Попередня стаття

Вимоги до пломбувальних матеріалів

До цих стоматологічних матеріалів пред’являють цілий ряд вимог. Основна вимога – матеріали мають бути біологічно сумісними із слизовою оболонкою рота, ... Читати далі

Наступна стаття

Ендодонтична обробка зуба

Усередині зуба міститься м’яка тканина – пульпа. Пульпа складається з нервових клітин, кровоносних судин і сполучної тканини. Пошкодження пульпи може ... Читати далі