Ремонт бюгельних протезів

Ремонт і збільшення базисів, особливо нових протезів – це трудомісткий процес, що майже завжди вимагає багато часу. Відламані плечі кламерів можна відновити напівкруглим, кламерним дротом, що легко гнеться. Під час обробки і поліровки він загартовується і отримує необхідну пружність.

При поломках встає питання про причини. Часто сильна атрофія призводить до появи порожнин під протезом у ділянці прилягання сідловидних частин. Протез, що спирається на зуби, починає балансувати через накладки, що спричиняє за собою поломку. У цій ситуації ремонт потрібен і є раціональним тільки в поєднанні з перебазуванням сідловидних частин протеза. Через незначну товщину зламані кламери або зламані дуги краще зробити повністю наново. Під впливом температури під час пайки змінюються властивості сплавів. Кламери можуть втратити свою стабільність, припої з білого золота виділяються кольором, а незахищені пластмасові сідловидні частини згорають. Часто для посилення зламаної під’язикової дуги або збільшення базису застосовують спеціальний кламерний дріт. При цьому часто виникають великі місця спайки з великим вмістом припою, тому краще використовувати лазер.

Сучасні технології, що спрощують ремонт, (наприклад, технології лазерного зварювання) не повинні використовуватися для того, щоб ремонтувати старі протези, які втратили свою функціональність.

Примітка: Перед роботою протези обов’язково дезинфікують!

 

Попередня стаття

Наступний догляд за протезом і контрольні спостереження

Правильний догляд за природними зубами і протезом включає використання, наприклад, шовкових ниток і міжзубних щіточок. Знімні і незнімні зубні протези ... Читати далі

Наступна стаття

Біомеханіка бюгельних протезів

Практика виготовлення бюгельних протезів у такому вигляді, в якому ми знаємо їх сьогодні, перевищує вже майже 50 років, але за ... Читати далі

Файли для скачування

Назва файлу Опис Розмір файлу
pdf Ремонт бюгельних протезів Стаття в Pdf-форматі
78 КБ