Нержавіюча сталь

Ще якихось 20-25 років тому нержавіюча сталь широко застосовувалася в ортопедичній стоматології і зубопротезній практиці, окрім золота практично не маючи аналогів. Це було зумовлено в першу чергу зубожінням населення та відсталістю радянської стоматології, що дісталася Україні в спадок після краху СРСР, а ні своїми добрими фізико-механічними і протикорозійними властивостями, як запевняють радянські підручники.

Замість організації належної стоматологічної допомоги населенню, що включає себе профілактику стоматологічних захворювань, які є основною причиною втрати зубів, що вимагає їх подальшого протезування, а також впровадженню новітніх досягнень стоматології, зокрема фарфору в зуботехнічній практиці, радянська влада запропонувала простіший варіант для протезування населення – нержавіючу сталь, з якої виготовлялися абсолютно неестетичні зубні протези, якими було неможливо відтворити анатомічну форму та колір природних зубів.

Штамповані коронки з нержавіючої сталі в ротовій порожнині
Штамповані коронки з нержавіючої сталі в ротовій порожнині

Рецепт такої нержавіючої сталі, яка мала задовільні фізико-механічні і протикорозійні властивості, що дозволяло її застосовувати в зубопротезній практиці, був розроблений і запропонований у 1930-1932 рр. Д. М. Цитріним.

З 1933 р. ця нержавіюча хромонікелева сталь марки 1Х18Н9Т набула широкого застосування. До її складу входять 18% хрому, 9% нікелю, до 1% титану, 0,1-0,2% вуглецю, 0,2-0,3% кремнію, 0,4-0,5% марганцю і до 71% заліза.

Хром і нікель надають сталі, тобто сплаву заліза і вуглецю, в якому вуглецю не більше як 1,7 % (сплави заліза, в яких вуглецю від 1,7 до 4,5% називаються чавуном), протикорозійні властивості, роблячи її власне нержавіючою, здатною не піддаватися корозійним руйнуванням в умовах дії кислот, лугів і розчинів солей.

Введення до сплаву нержавіючої сталі 0,5-0,8% титана, надає їй нові властивості. Підвищується її опірність на розрив, зменшуються властивості наклепу (зміни кристалічної будови металу, що призводить до погіршення його фізико-механічних властивостей) при механічній обробці.

Властивості нержавіючої сталі. Хромонікелева сталь марки 1Х18Н9Т є сплавом блискучого білого кольору. Температура плавлення 1400-1450°С. Хромонікелева сталь має високу в’язкість, розплющивши, можна отримати листи завтовшки 0,01 мм.

Металеві гільзи виготовлені зі сталі марки 1Х18Н9Т
Металеві гільзи виготовлені зі сталі марки 1Х18Н9Т

Під впливом механічної обробки, кування, вальцювання (прокатування) і штампування нержавіюча сталь поступово твердіє, втрачає ковкість, набуває наклепу. Явище наклепу пояснюється зміною структури сталі, внаслідок чого збільшується її твердість.

Здатність стали утворювати наклеп при механічній обробці є негативною властивістю, оскільки багато процесів виготовлення протезів пов’язано з виковуванням, плющенням, вигинанням.

Для усунення наклепу користуються методом прогрівання сталі до температури 1100°С і повільним охолодженням на повітрі.

Прогрівання (прожарювання) сталі робиться за допомогою паяльного апарату чи ацетиленового пальника. У вогнетривкий тигель поміщають деталь протеза чи коронку, що виготовляється, і струменем полум’я нагрівають до солом’яно-жовтого кольору, що відповідає температурі 1050-1100°С.

Прогрівання гільзи з нержавіючої сталі
Прогрівання гільзи з нержавіючої сталі

Після прогрівання сталь набуває первинні властивості, стає ковкою.

У процесі механічної обробки доводиться кілька разів робити прогрівання сталі, від цього міцність і інші властивості не змінюються.

Недостатнє нагрівання сталі при випалюванні (до температури 600-700°С) не знижує наклепу, а, навпаки, призводить до гартування сталі. Перегрівання сталі до температури 1300° знижує міцність, в’язкість сталі.

При нагріванні сталі до температури 500-600°С і вище поверхневі шари деталей вкриваються окисною плівкою, при цьому втрачається металевий блиск, поверхня стає темно-брудною.

Гільза з нержавіючої сталі після прогрівання
Гільза з нержавіючої сталі після прогрівання

Для зняття окисної плівки користуються методом відбілювання розчинами лугів і/чи кислот. Для відбілювання нержавіючої сталі є багато рецептів розчинів кислот, лугів або їх поєднання з дистильованою водою.

Процес відбілювання повинен проводитися за встановленими правилами, перетримування у відбілі коронки призводить до її стоншування і навіть до роз’їдання її стінок.

Для відбілювання розчин наливають у фарфоровий посуд, туди ж поміщають протез і нагрівають до кипіння. У гарячому відбілі витримують не більше 1 хвилини, а потім протез витягують з відбілу і швидко промивають водою.

Паяння нержавіючої сталі. Незнімні мостовидні протези при виготовленні складаються з окремих деталей (наприклад, металева коронка і металевий зуб) і між собою спаюються.

Паяння мостовидного протеза
Паяння мостовидного протеза

Для паяння хромонікелевої сталі застосовується спеціальний твердий припій, розроблений Д. М. Цитріним. До складу припою входять наступні елементи: марганець, срібло, мідь, цинк, нікель, кадмій, магній.

Штамп_6

Припій добре полірується. Температура плавлення припою 800-850°С. Нікель і срібло надають припою протикорозійні властивості.

При спаюванні деталей протеза припій добре розтікається по поверхні деталі, має високу змочувальну здатність, добре проникає в поверхню, що спаюється, завдяки чому утворюється міцний зв’язок між частинами протеза.

У вологому середовищі порожнини рота поверхня припою в місцях спайки вкривається тонкою окисною плівкою, яка не розчиняється слиною і оберігає припій від подальшого окислення. Саме ж окислення поверхні припою негативно впливає на місця спайки, що проявляються у вигляді темних ділянок.

Попередня стаття

Тимчасові коронки і моральність

Питання про те, чи повернеться пацієнтка за постійними коронками, щоб замінити ними тимчасові конструкції, згадане в попередньому дописі, зовсім не ... Читати далі

Наступна стаття

Загально про золото

Золото (Аu) міститься в природі у вигляді великих грудок (самородків), найчастіше украплених у руди кольорових металів, або по берегах гірських ... Читати далі

Файли для скачування

Назва файлу Опис Розмір файлу
pdf Нержавіюча сталь Склад, властивості, застосування
215 КБ