Бруксизм – скреготіння зубами

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_59

Бруксизм – скреготіння зубами, їхнє стискування і тертя ними часто спостерігається в дітей у нічний час, що в майбутньому може викликати численні проблеми із зубами. Причини цього явища:

Ріст щелепи

Однією з найбільш поширених причин нічного скреготіння зубами вважається безперервний ріст щелеп. Нестикання зубів верхньої і нижньої щелепи, яке, у свою чергу, викликане постійним ростом щелеп, може призвести до скреготіння зубами дітьми в нічний час.

Погано встановлені пломби

Іноді скреготіння зубами відбувається у випадках, якщо пломба підвищує прикус.

Проблеми зі скронево-нижньощелепним суглобом

Деякі діти страждають від розладу скронево-нижньощелепного суглобу, що також може стати причиною скреготіння зубами.

Інші причини бруксизму:

Є багато інших причин скреготіння зубами дітьми в нічний час. Однією з причин може бути стрес (можливо, дитина впродовж тривалого часу сиділа, що називається “стиснувши зуби”).

Інша причина, яка може призвести до скреготіння зубами вночі, – сильне скорочення щелепних м’язів, що може виникнути через порушення в організмі рівня кальцію.

Часто скреготіння зубами дітьми раннього віку може бути пов’язане з прорізуванням зубів і рідко є причиною для занепокоєння.

Іноді причиною скреготіння зубами є паразитичні інфекції.

Лікування нічного скреготіння зубами залежить від його причини – це може бути стоматологія, порушення опорно-рухового апарату, неврологічні розлади чи паразитичні інфекції.

Хоча в цілому бруксизм не викликає стурбованості, але краще відвідати стоматолога чи інших фахівців і встановити правильний діагноз, оскільки постійне і неконтрольоване скреготіння зубами може призвести до їхнього сильного стирання та до великих проблем із зубами в майбутньому.

Попередня стаття

Про шкідливі звички

У малюків бувають шкідливі звички і батьки повинні запобігти розвитку таких шкідливих звичок, як смоктання пальців, пустушки, різних предметів (наприклад, ... Читати далі

Наступна стаття

Від чого залежить прикус зубів?

Існує декілька причин виникнення неправильного прикусу. Формування зубів починається на ранніх термінах вагітності і триває до 18-20 років. Закладка іклів, ... Читати далі