У дітей все частіше спостерігається карієс

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_55

У відносно благополучній Британії більше 1 млн. дітей молодше 5 років страждають на карієс – вони вже мають дві і більше пломб на зубах. Медики стверджують, що це пов’язано з тим, що батьки не привчили малюків чистити зуби.

Приміром, 25% мам, опитаних під час недавнього медичного дослідження, повідомили, що їхні діти чистять зуби всього 1 раз на день. А 50% мамочок взагалі цю процедуру вважають занадто стресовою.

І тут батьки демонструють дивовижну недалекоглядність. Адже чим рідше їхня дитина чистить зуби, тим частіше вони відвідують кабінет стоматолога. А спілкування з цим лікарем вважається для дитини самим травмуючим випробуванням. Не менший стрес переживають і мами, яким доводиться тримати малюків, які ревуть, у кріслі, поки дантист орудує бормашиною.

Напевно, тому, 20% мамаш на 2 а то і більше років відтягують профілактичні візити своїх дітей до стоматологів. Що знову-таки призводить до негативних результатів. Адже чим рідше лікар бачить дитину, тим більше роботи йому потім необхідно виконати. І тим неприємнішими виявляться для дитини спогади про це.

Попередня стаття

Зубні щітки для дітей

Не так давно майже всі зубні щітки, що призначалися для дітей, були зменшеними копіями зубних щіток для дорослих. Але такою ... Читати далі

Наступна стаття

Втрата молочного зуба – один з перших спогадів багатьох дітей

Приблизно 40% дорослих відмічають, що перший дитячий спогад, пов'язаний з медициною, припав на момент втрати молочного зуба. Випадання зуба часто ... Читати далі