Гігієна порожнини рота підвищує шанси завагітніти

%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d0%bc_2

Австралійські вчені стверджують, що існує зв’язок між станом зубів жінки і її фертильністю (здатністю до відтворення потомства). Дослідження медиків показали, що гігієна ротової порожнини збільшує шанси на вагітність. Цей взаємозв’язок був оприлюднений на міжнародній конференції в Стокгольмі.

Дослідження проходили в Західній Австралії. У них брало участь 3416 жінок, які планували завагітніти найближчим часом. Як виявилося, пацієнтки, які страждають на будь-які стоматологічні захворювання, у тому числі пародонтоз, вагітніли, приблизно, через 7 місяців. А жінки із здоровими яснами – через 5.

Не секрет, що все, що ми споживаємо, вступає в контакт із зубами і впливає на їхній стан. Медики припускають, що бактерії, які викликають стоматологічні проблеми, одночасно впливають і на репродуктивні можливості організму. За твердженням голови кафедри репродуктивної медицини в західноавстралійському Університеті міста Перт – професора Роджера Харта, зв’язок між пародонтозом і фертильністю встановлений уперше.

Попередні дослідження довели, що захворювання ясен і зубів можуть викликати передчасні пологи, викидні, хвороби нирок і серця, а також цукровий діабет.

Попередня стаття

Вступ

Розвиток і подальша поява на світ малюка - відповідальний і надзвичайно емоційний процес, що вимагає від мами концентрації всіх її ... Читати далі

Наступна стаття

Триместри вагітності за тижнями

У кожної вагітної жінки з'являється безліч питань: "Який зараз мій малюк? Як він розвивається, що відчуває, що йому шкідливе, що ... Читати далі