Зубні пасти для дітей

Різноманіття дитячих зубних паст
Різноманіття дитячих зубних паст

Зубні пасти для дітей повинні відповідати наступним вимогам:

1. Низький вміст (чи повна відсутність) фтору, що попереджає можливість розвитку флюорозу (хронічного захворювання, яке розвивається при тривалому споживанні води чи продуктів з підвищеним вмістом фтору, що призводить до утворення плямистої емалі) при мимовільному заковтуванні пасти.

Так виглядає флюороз
Так виглядає флюороз

Ця умова потрібна для зубних паст для дітей до 6 років. Після цього віку дитина може користуватися зубною пастою з більшим вмістом фторидів (юнацькою чи дорослою). Деякі виробники для попередження заковтування великої кількості пасти випускають її в унідозах на кожен день (на тиждень в одному тюбику).

2. Низька абразивність. Для молочних зубів і постійних зубів, що тільки прорізалися оптимальне використання паст-гелів.

%d0%b3%d1%96%d0%b3%d1%96%d1%94%d0%bd%d0%b0_26

3. Відсутність смакових добавок, здатних викликати бажання дитини їсти пасту чи привчити її до солодкого смаку. Бажане використання нейтральних, м’ятних або фруктових ароматизаторів, які не викликають неприйняття в дитини.

4. Привабливий зовнішній вигляд і зручна для використання дитиною упаковка.

При використанні зубних паст дітьми, особливо в період навчання чищенню зубів, потрібний контроль з боку батьків. Відомо, що дія зубних паст здійснюється, коли паста знаходиться в ротовій порожнині не менше 2-3 хв., що вимагає дотримання ретельного чищення зубів.

%d0%b3%d1%96%d0%b3%d1%96%d1%94%d0%bd%d0%b0_27

А ви знаєте, що руйнування зубів залишається найпоширенішою хронічною хворобою (59% випадків) серед дітей у віці 5-17 років.

Попередня стаття

Зубні пасти. Їх види

Зубні пасти мають у порівнянні із зубними порошками безперечні переваги - компактність, пластичність, кращі смакові властивості. Вони більше відповідають гігієнічним ... Читати далі

Наступна стаття

Цікаві факти про зубну пасту

Виявляється зубною пастою можна чистити не лише зуби. Зубна паста, як і зубний порошок, може використовуватися для очищення срібла і ... Читати далі