Вісім речей, які ви повинні мати на увазі, перш ніж стати стоматологом

Лікар – одна з найбільш трудомістких професій у світі. Стоматологія є однією зі сфер, яка динамічно росте завдяки розвитку такого тренду, як турбота про здоров’я ротової порожнини. Але раз вже ви вирішили стати стоматологом, є декілька речей, які ви повинні знати, перш ніж поступити до стоматологічного факультету.

Стоматологія – чарівна професія, але в будь-якій сфері завжди є негативна сторона. У цій статті ми розповімо вам про вісім речей, які ви повинні знати, перш ніж стати стоматологом.

  1. Деякі вас ненавидітимуть

Це звучить дивно, але якоюсь мірою вірно. На жаль, здоров’я порожнини рота, навіть у наші дні, ігнорується мільйонами людей по всьому світу. Похід до стоматолога розглядається як болісний і негативний досвід. Є багато стереотипів, які продовжують переслідувати цю професію. Тому ви маєте бути морально готові до того, що деякі вас зненавидять.

  1. Ваша репутація завжди буде під загрозою

Ви можете бути найкращим стоматологом у світі, але ваша репутація завжди буде під загрозою. Навіть адміністратор може заплямувати вашу репутацію, якщо він/вона погано працює з пацієнтом.

  1. Халатність серед стоматологів – ще одна велика проблема

Є багато випадків, коли стоматологи потрапляють у неприємності з пацієнтами. І якщо комусь стане погано в кріслі, або ви випадково травмуєте язик інструментом, то нестимете відповідальність. Крім того, є адвокати, які спеціалізуються на веденні справ проти стоматологічних клінік, а також пацієнти, які практикують споживацький екстремізм, так що вам краще бути обережним.

  1. Ви заробите проблеми із спиною і шиєю

Це поширена проблема для стоматологів. Професія вимагає «інвестувати» своє тіло в роботу. Це головна причина, чому так багато стоматологів, особливо старшого віку, працюють з асистентом. Іноді стоматологічні маніпуляції розтягуються на години. Ці процедури можуть бути дуже трудомісткими, тому ви повинні оцінити власні сили перед зануренням у професію.

  1. Стоматологи часто не задоволені собою

На жаль, багато людей не розуміють того факту, що будь-яка патологія вимагає часу для лікування. Те ж саме в стоматології. Пацієнти приходять, чекаючи, що усе буде виправлено відразу, але стикаються з реальністю. Іноді робота настільки стомлива і хаотична, що в лікаря виникає високий рівень стресу. Деякі добре справляються з цим, але багато хто ламається. Насправді, враховуючи жорстокість соціальних мереж, дуже важко не помітити ту ненависть, яка виходить від незадоволених пацієнтів.

  1. Ваш досвід не має значення, якщо пацієнт налаштований скептично

Здоров’ю ротової порожнини не приділяється серйозної уваги з боку багатьох людей. Крім того, з додаванням стереотипних міфів про професію, багато людей не ходять на профілактичні огляди. Отже навіть якщо у вас за плечима роки практики і ви хороший фахівець, але пацієнт занадто боїться, він просто зникне і не стане виконувати ваш план лікування.

  1. Вам доведеться терпіти неприємний запах з рота

Це правда. Ви повинні відчувати запах з рота кожного пацієнта. Це є невід’ємною частиною професії. Під час процесу обстеження вам доведеться глибоко порпатися в ротовій порожнині кожного. Як стоматолог ви не можете скаржитися, бо люди з поганою гігієною ротової порожнини мають цю проблему. Навіть якщо ви надінете маску, запах тіла і неприємний запах з рота – це дві речі, від яких ви не зможете втекти або захиститися. Це має бути вашою місією – просвічувати людей про здоров’я ротової порожнини і розповісти способи його покращення.

  1. Буде важко змусити людей серйозно ставитися до здоров’я ротової порожнини

Здоров’я зубів пов’язане з іншими частинами тіла. Якщо хтось каже вам, що це не так, ваше завдання переконати людину. Саме через цей міф, так багато людей пропускають огляд у стоматолога. Навіть якщо пацієнти погоджуються чистити зуби двічі на день, вони швидко повертаються до своєї поганої гігієни. Насправді багато людей продовжують жити з карієсом впродовж багатьох років, виділяючи неприємний запах з рота, і не турбуючись ні про що.

Робіть висновки

Важливо провести глибоке дослідження, перш ніж зануритися в цю професію. Є багато плюсів у професії стоматолога, проте ви не можете скористатися ними, якщо не вкладете багато сил, енергії і грошей. Стоматологія – складна професія, і успіху ви досягнете, тільки якщо будете твердо впевнені у своєму виборі.

За матеріалами Глобальної мережі

Попередня стаття

Неприємні наслідки

В одній з попередніх статей мова йшла про сумні українські стоматологічні реалії, а саме про причини, чому в деяких людей ... Читати далі

Наступна стаття

Комерційне протезування

Причиною написання цього допису послужила стаття, уривок з якої пропонуємо вашій увазі: «Останнім часом у медицині з'явилося нове поняття. Ім'я ... Читати далі